Web Tasarım Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Web sitesi yaparken dikkat edilmesi gereken bir şey öncelikle kişisel mi yoksa kurumsal bir web tasarım yapacağımızdır. Biz burada kişisel bir web sayfası yapacağımızı ele alacağız. Kişisel web sayfası yapacağımız zaman ilk olarak kişiye andıracak veya ona ait bir alan adı olmasına dikkat etmeliyiz.

Burada kişinin öz geçmişini bulunduracağız. Kişinin nasıl bir çocukluk geçirdiği, nelerden hoşlandığı, nelerden hoşlanmadığı, hastalıkları gibi şeyleri bulundurabiliriz. Bunun sonrasında kişinin ileride ne iş yapacağını veya şu anda ne iş yapıyorsa o iş hakkında biraz bilgi, kişinin yaptığı işlerdeki başarıları, ileride kendini nasıl bir kişi olarak görmek istediği hakkında bir röportaj hazırlayarak işe başlaya biliriz.

Kişinin burada fotoğrafları video görüntüleri ve güzel anılarına ait fotoğraflarından oluşan bir albüm oluşturabiliriz. Sayfanın tasarımına gelecek olursak kişinin istediği bir şekilde olmak kaydıyla arka planı beyaz renk olmalıdır. Çünkü siyah renk olursa bilinçaltında yaşanan nedenlerden dolayı o sitede kalmayı istemeyiz ancak beyaz veya açık renkler kullanıldığı zaman site hoş göründüğünden olsa gerek o siteyi daha fazla ziyaret etmek ya da orada kalmak isteriz. Burada kişinin özel sosyal ağlarda bulunan hesaplarına linkler aracılığıyla kişilerin ulaşmasını sağlayabiliriz. Ayrıca bu web sitesi ileride kişi için bir özgeçmiş niteliğindedir.

Eğer bir kurumsal web tasarım yani web sitesi yapacak olursak ise burada iş yerinin bize vereceği içerikleri temel esas alarak başlayabiliriz. Burada ana sayfa, hakkımızda, referanslarımız, ürünlerimiz, iletişim gibi ana menüler bulundurabiliriz. Burada yapacağımız şeyler şunlardır: Ana sayfa adı altında sitemizde güncel hareketler ve iş yeri hakkında kısa bilgiler bulunabilir. Hakkımızda adı altında iş yerinin hakkında merak edilen ve öğrenilmesi gereken her şey bulunmalıdır. Referanslarımız adı altında iş yerinin yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili bilgiler bulunabilir. Son olarak iletişim kısmında ilgilenecek kişilerin, işi olan kişilerin, sizlere ulaşmak isteyen kişiler için telefon numaraları, adresler ve iş yerinize çevreden gelen otobüs seferlerinin isimleri bulundurulabilir.